Op handen gedragen

0,2 bijna niks was het verschil na de technische uitvoeringen gister. De spanning was zeker aanwezig. Toch stonden de meiden van ACZ met zijn alleen te kijken naar de andere ploeg van ACZ. In alles stralen ze uit dat ze een team zijn. Samen trainen, samen winnen. Ze vulden bijna alle podia dit weekend bij de senioren, maarja ze stonden hier wel 0,2 punten achter.

Terwijl de ploeg van De Dolfijn/DAW zich naar een stevige derde plaats zwom en met een prachtige zon hun zwem stralend afsloot, gingen de gezichten op scherp. Het begint al voor het oplopen, 1 zwemster op handen gedragen door de groep. In de eerste baan knalt de groep van hoogte punt naar hoogte punt. Samen stralen ze hun haloween thema ook duidelijk uit, wil je ons goud? Probeer het maar af te pakken dan. Het hele nummer knallen ze door, ze blijven dicht bij elkaar en verassen met mooie opduwen, de punten: 79.6667.

Dan begint het wachten, ZPCH start als laatste. Ze zwemmen een goed nummer, degelijk strak, mooi, maar het heeft niet de wauw factor die ACZ wel heeft. Na twee jaar zonder competitie kroont ACZ zich tot kampioen van Nederland, met in hun midden de absolute koningin van het kampioenschap Maria zij gaat met nog wat extra gouden medailles terug naar huis.

Los van deze mooie ontknoping was het voor elk team een absolute overwinning om voor een volle tribune te kunnen knallen. Iedereen werd met applaus begroet. Voor zowel zwemsters als publiek, was het fijn om er weer te zijn. Alle juryleden en vrijwilligers ontzettend bedankt.

Plaats een reactie